kiropraktiikka urheilijalle
Turku | jyväskylä

Urheilu ja kiropraktiikka

Meillä Chirohelmessä on usean vuoden kokemus huippu-urheilijoiden kiropraktisista hoidoista. Olemme päässeet hyviin tuloksiin, ja joskus jopa vuosia urheilijan elämää haitannut ongelma on poistunut ja harjoittelu on jatkunut normaalisti.

Monet urheilulajit ovat toispuoleisia (esim. jalkapallo, jääkiekko, golf, tennis) ja harjoittelu altistaa kehon toispuoleiselle rasitukselle, jotka pahimmassa tapauksessa pysäyttää harjoittelun kokonaan kivun, yleisimmin selkäkivun, kasvaessa liian voimakkaaksi.

Huippu-urheilussa oireiden ilmaantuessa suoritustaso on kärsinyt jo huomattavasti pidempään. Huippu-urheilijoiden hoidossa keskitymmekin oireiden poistamiseen ja sen jälkeen niiden ennaltaehkäisyyn ja sitä kautta suorituskyvyn maksimointiin. Tärkeätä on huolehtia selän asennon ja liikkuvuuden säännöllisestä tarkastuksesta ja tarvittaessa hoitaa mahdolliset ongelmat, jotta harjoittelu voi jatkua ilman ei-toivottuja taukoja.

Miksi Kiropraktiikka parantaa suorituskykyä
Tuoreimpien tutkimusten mukaan kiropraktiset hoidot parantavat hermoston toimintaa kasvattaen lihaksen maksimaalisen supistuksen voimakkuutta (tutkimus).

Kiropraktinen hoito tähtää nivelen toiminnan parantamiseen, lisäten liikkumaratoja ja täten antaa urheilijalle paremmat edellytykset käyttää maksimi potentiaaliaan. Parempi liikkuvuus myös vähentää loukkaantumisriskiä.
Saavutettuja Tuloksia

Jääkiekko
Jääkiekossa olemme saaneet kaukalon ympäriluistelussa parannettua kierrosaikaa noin kahden kuukauden aikana 0.6s, joka vastaa 4.2%. 176 metrin matkalla (kaukalon ympärysmitta) tämä vastaa 7.7 metriä, joka on valtava ero lajissa, jossa puolen metrin erollakin pystytään saavuttamaan ratkaiseva etu. Tässä on myös huomioitava, että aika mitattiin paikaltaan lähdettynä.

Juoksu
Kansallisten pikajuoksijoiden kanssa tehdyssä kokeilussa saavutettiin myös hienoja tuloksia. Kokeiluun osallistui kuusi urheilijaa, joista neljä teki oman kaikkien aikojen ennätyksensä omilla päämatkoillaan (100-800m). Kokeilu kesti yhden kuukauden, ja jokaista urheilijaa hoidettiin kaksi kertaa viikossa. Ennätykset tehtiin ulkona 8 asteen lämpötilassa, joka ei ollut ihanteellinen ennätysten tekemiseen. Yksi urheiloijoista loukkaantui harjoituksissa kokeilujakson aikana, ja yksi harjoitteli säännöllisen epäsäännöllisesti, pitäen kaksi viikkoa (puolet kokeilujaksosta) lomaa, ilman kunnollista harjoittelua.

Omat ennätyksensä tehneet urheilijat olivat 2.8-3.7% nopeampia kuin aikaisemmat ennätyksensä. Huomioitavaa lämpötila, jossa ennätykset tehtiin, sekä nopea aikataulu millä nämä tulokset saavutettiin.
Share by: